Sposób przygotowania:
Zupa brukselkowa z lanym ciastem bazyliowym
Obieramy brukselkę, kroimy na połówki. Zalewamy brukselkę bulionem i gotujemy do chwili, aż brukselka będzie miękka, ale nie rozgotowana.
Jajo wbijamy do miseczki, dodajemy łyżkę wody, szczyptę kurkumy, soli i pieprzu oraz bazylię. Mieszamy energicznie widelcem po czym wlewamy strużką ciasto na gotującą się zupę.
Doprowadzamy do zagotowania po czym zestawiamy zupe z ognia. Nalewamy gorącą zupę do talerzy.
Jajo wbijamy do miseczki, dodajemy łyżkę wody, szczyptę kurkumy, soli i pieprzu oraz bazylię. Mieszamy energicznie widelcem po czym wlewamy strużką ciasto na gotującą się zupę.
Doprowadzamy do zagotowania po czym zestawiamy zupe z ognia. Nalewamy gorącą zupę do talerzy.
![Zupa brukselkowa z lanym ciastem bazyliowym Zupa brukselkowa z lanym ciastem bazyliowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-brukselkowa-z-lanym-ciastem-bazyliowym-398957.jpg)
jagoda59