jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Zupa brukselkowa z lanym ciastem bazyliowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

To szybka zupa z brukselki z aromatycznym ciastem. Dodatek bazylii do ciasta sprawia, ze zupa jest bardzo aromatyczna.

Zupa brukselkowa z lanym ciastem bazyliowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa brukselkowa z lanym ciastem bazyliowym

 

Sposób przygotowania:

Zupa brukselkowa z lanym ciastem bazyliowym
Obieramy brukselkę, kroimy na połówki. Zalewamy brukselkę bulionem i gotujemy do chwili, aż brukselka będzie miękka, ale nie rozgotowana.

Jajo wbijamy do miseczki, dodajemy łyżkę wody, szczyptę kurkumy, soli i pieprzu oraz bazylię. Mieszamy energicznie widelcem po czym wlewamy strużką ciasto na gotującą się zupę.

Doprowadzamy do zagotowania po czym zestawiamy zupe z ognia. Nalewamy gorącą zupę do talerzy.
Zupa brukselkowa z lanym ciastem bazyliowym
Do gorącoego bulionu wlewamy lane ciasto bazyliowe.

Tagi:

zupa brukselki