Sposób przygotowania:
Zupa brukselkowa z lanym ciastem bazyliowym
Obieramy brukselkę, kroimy na połówki. Zalewamy brukselkę bulionem i gotujemy do chwili, aż brukselka będzie miękka, ale nie rozgotowana.
Jajo wbijamy do miseczki, dodajemy łyżkę wody, szczyptę kurkumy, soli i pieprzu oraz bazylię. Mieszamy energicznie widelcem po czym wlewamy strużką ciasto na gotującą się zupę.
Doprowadzamy do zagotowania po czym zestawiamy zupe z ognia. Nalewamy gorącą zupę do talerzy.
Jajo wbijamy do miseczki, dodajemy łyżkę wody, szczyptę kurkumy, soli i pieprzu oraz bazylię. Mieszamy energicznie widelcem po czym wlewamy strużką ciasto na gotującą się zupę.
Doprowadzamy do zagotowania po czym zestawiamy zupe z ognia. Nalewamy gorącą zupę do talerzy.
jagoda59