iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Krem z pomarańczowych warzyw z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Coś fajnego delikatnego, szukajmy pomarańczowych warzyw i zróbmy z nich krem. Dużo zdrowia i smaku. do tego plasterki kiełbasy dojrzewającej i pestki dyni.

Krem z pomarańczowych warzyw z kiełbasą

Składniki:

Krem z pomarańczowych warzyw z kiełbasą

 

 

  • 1/2 selera

 

  • 2 marchewki

 

 

 

 

 

 

 

  • kiełbasa dojrzewająca

 

Sposób przygotowania:

Krem z pomarańczowych warzyw z kiełbasą
Kawałek dyni obieramy usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Marchewkę kroimy w kostkę. Paprykę pomarańczową myjemy usuwamy środek i kroimy w paseczki. Kawałek selera obieramy, kroimy. Dwa ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Warzywa gotujemy w małej ilości wody.

Gdy są miękkie miksujemy je na gładką masę. Solimy do smaku. Doprawiamy białym pieprzem i imbirem. Dolewamy 1 szklankę śmietany 30 % zagotowujemy.

Podajemy z pestkami dyni i plasterkami kiełbasy dojrzewającej.