Sposób przygotowania:
Krem z pomarańczowych warzyw z kiełbasą
Kawałek dyni obieramy usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Marchewkę kroimy w kostkę. Paprykę pomarańczową myjemy usuwamy środek i kroimy w paseczki. Kawałek selera obieramy, kroimy. Dwa ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Warzywa gotujemy w małej ilości wody.
Gdy są miękkie miksujemy je na gładką masę. Solimy do smaku. Doprawiamy białym pieprzem i imbirem. Dolewamy 1 szklankę śmietany 30 % zagotowujemy.
Podajemy z pestkami dyni i plasterkami kiełbasy dojrzewającej.
Gdy są miękkie miksujemy je na gładką masę. Solimy do smaku. Doprawiamy białym pieprzem i imbirem. Dolewamy 1 szklankę śmietany 30 % zagotowujemy.
Podajemy z pestkami dyni i plasterkami kiełbasy dojrzewającej.
ciasteczka