Sposób przygotowania:
Krem z brokułów z serem pleśniowym i bryndzą
W dużym garnku podgrzewamy wywar warzywny lub warzywno-mięsny. Brokuły dzielimy na mniejsze różyczki i gotujmy aż będą miękkie.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i również gotujemy. Gdy warzywa będą miękkie, odcedzamy i wrzucamy do bulionu. Wszystko razem blendujemy, na gładka zupę.
Całość podgrzewamy i do środka dodajemy ser bryndzę oraz ser pleśniowy, czekamy aż całość się stopi. Zupy nie trzeba doprawiać.
Możemy podawać z grzankami.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i również gotujemy. Gdy warzywa będą miękkie, odcedzamy i wrzucamy do bulionu. Wszystko razem blendujemy, na gładka zupę.
Całość podgrzewamy i do środka dodajemy ser bryndzę oraz ser pleśniowy, czekamy aż całość się stopi. Zupy nie trzeba doprawiać.
Możemy podawać z grzankami.