petronella

petronella

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Krem z brokułów z serem pleśniowym i bryndzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Wyjątkowy przepis na delikatny a zarazem wyrazisty krem z brokułów z serem pleśniowym i bardzo słoną bryndzą.

Krem z brokułów z serem pleśniowym i bryndzą

Składniki:

Krem z brokułów z serem pleśniowym i bryndzą

na zupę

  • 1 brokuł (duży)
  • 1,5 litra wywaru
  • 2 duże ziemniaki
  • mała kostka sera bryndza 80 g
  • ser pleśniowy 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

Krem z brokułów z serem pleśniowym i bryndzą
W dużym garnku podgrzewamy wywar warzywny lub warzywno-mięsny. Brokuły dzielimy na mniejsze różyczki i gotujmy aż będą miękkie.

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i również gotujemy. Gdy warzywa będą miękkie, odcedzamy i wrzucamy do bulionu. Wszystko razem blendujemy, na gładka zupę.

Całość podgrzewamy i do środka dodajemy ser bryndzę oraz ser pleśniowy, czekamy aż całość się stopi. Zupy nie trzeba doprawiać.

Możemy podawać z grzankami.

Tagi:

zupa zupa krem