marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Krem budyniowy z polewą karmelową.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mleko wlać do garnka średniego i wsypać dwa budynie z opakow- -ań i mieszać aż się zagotuje trochę.Dodać cukier i żelatynę,po czym ostudzić

Krem budyniowy z polewą karmelową.

Składniki:

Krem budyniowy z polewą karmelową.

 

  • 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego,
  • 1 litr mleka,
  • cukier waniliowy.
  • polewa do lodów i deserów mlecznych(toffi lub karmelowa).

Sposób przygotowania:

Krem budyniowy z polewą karmelową.
Budynie rozpuścić w mleku i zagotować na wolnym ogniu,ale nie dopuścić do wrzenia,no i dobrze rozmieszać.Dodać cukier waniliowy z torebki i łyżeczkę żelatyny.Przygotować małe foremki do deserów,po czym wlewać stopniowo do każdej przestudzonąmasę budyniową i uważać,by się nie przelała poza foremkę,po czym wstawić do lodówki foremki z zawartością na niecałą godzi- -nę,czy pół.Gdy deser się zsiądzie,przewrócić foremki do góry dnem i podważyć delikatnie masę przy ściankach foremki,aż bab- eczka wypadnie.Gotowe babeczki podawać na talerzykach deserowych i polać każdą z nich polewą karmelową.

Tagi:

lody deser desery