kate1980

kate1980

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 212]

krem czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

niestety deser nie dla dzieci

krem czekoladowy

Składniki:

krem czekoladowy

 

  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 20 g kremówki
  • 3 jajka
  • 2 – 3 łyżki cukru
  • Łyżka Brendy lub innego alkoholu

 

Sposób przygotowania:

krem czekoladowy
Czekoladę w garnuszku rozpuścić. Ubić śmietanę. Z białek ubić pianę natomiast żółtka utrzeć z cukrem. Następnie masę jajeczną połączyć delikatnie z czekoladą. Jak wystygnie to dodać śmietanę., alkohol i pianę z białek. Rozłożyć do pucharków i schłodzić. Przed podaniem można udekorować kleksem z ubitej śmietany i posypać wiórkami czekoladowymi.