Sposób przygotowania:
Krem jajeczny z Malibu
Skorupki na jajkach sparzyć wrzątkiem, a następnie rozbić nad miską oraz oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem na parze na wolnym ogniu przez 20 min. Potem dodać pół szklanki likieru kokosowego bez dodatku mlecznego do masy jajecznej z likierem amaretto i nadal ucierać przez 5 min. Żelatynę namoczyć w łyżce lub szklance z zimną wodą, aż napęcznieje. Zestawić i wystudzić, białka ubić na sztywno i wymieszać z ostudzoną masą i napęczniałą żelatyną oraz przełożyć do wysokich szklanych pucharków. Pucharki wstawić do lodówki na niecałą godzinę, aż masa stężeje. Po upływie czasu wyjąć pucharki i dekorować krem wiórkami lub polewą, którą wlać do brystolowej stulejki i cieniutką strużką tworzyć esy-floresy na powierzchni kremu.