Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Krem jaglany z czekoladą i bakaliami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • KALORIE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Uwielbiam wszelkie kremy jaglane, jaglanki czy budynie jaglane. Uwielbiam z różnymi dodatkami, z owocami, bakaliami czy czekoladą. Najczęściej przygotowuję na drugie śniadanie czy podwieczorek. Bardzo polecam kto jeszcze nie próbował.

Krem jaglany z czekoladą i bakaliami

Składniki:

Krem jaglany z czekoladą i bakaliami

Na krem:

  • 60 g płatków jaglanych (pół szklanki)
  • 1 budyń waniliowy (proszek 40 g)
  • miód prawdziwy do smaku
  • 1 skyr waniliowy (200 g)
  • 200 ml wody
  • 200 ml napoju migdałowego (lub innego napoju roślinnego, ewentualnie może być mleko)

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Krem jaglany z czekoladą i bakaliami
1. Do garnka wsypujemy płatki jaglane i budyń, zalewamy wodą i napojem migdałowym. Gotujemy na małym ogniu do zgęstnienia cały czas mieszając. Ja mieszam ,,rózgą'', wtedy nie robią się grudki.

2. Do ugotowanych płatków dodajemy miód do smaku i skyr waniliowy, blendujemy gorące na gładki mus.

3. Mus przelewamy do miseczek. Dodajemy czekoladę, rodzynki i orzechy. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego życzę.

Moje rady:

Porcja dla 2 osób.