Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Kremowy deser

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Prosty, błyskawiczny w przygotowaniu deser.

Kremowy deser Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kremowy deser

 

  • 1/3 kostki dobrej palmy
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżka ciemnego kakao
  • 1/3 szklanki mleka do masy kakaowej
  • 1,5 szklanki mleka w proszku
  • 200 ml zimnego mleka do kremu
  • 1/2 opakowania kremu o smaku ajerkoniaku
  • 3-4 duże kostki mlecznej czekolady

Sposób przygotowania:

Kremowy deser
Palmę (użyłam Kasi) przełożyć do garnka. Dodać do niej cukier, kakao i mleko (1/3 szklanki). Podgrzewać na małym ogniu, mieszając co chwilę, aż wszystko się dokładnie połączy (nie trzeba gotować). Masę ostudzić, wsypać do niej mleko w proszku i dokładnie wymieszać. Krem czekoladowy rozłożyć do 3-4 szklanek. Do zimnego mleka (200 ml) wsypać krem w proszku i ubić na sztywno. Krem ajerkoniakowy rozłożyć na czekoladowym kremie. Kostki mlecznej czekolady zetrzeć na tarce, posypać nią każdą porcję deseru.
Kremowy deser
Przełożona do garnka palma z dodatkiem kakao cukru i mleka.
Kremowy deser
Mleko w proszku dodane do przestudzonej czekoladowej masy.
Kremowy deser
Czekoladowy krem rozłożony do trzech szklanek.
Kremowy deser
Krem w proszku wsypany do mleka i ubity na sztywno.

Tagi:

czekolada