M_Sart

M_Sart

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Krewetki smażone w Whisky

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Krewetki umyć, osuszyć i usmażyć na maśle z oliwą pod przykryciem. Podgrzać Whisky ze szczyptą pieprzu Cayenne, przelać na krewetki i zapali

Krewetki smażone w Whisky

Składniki:

Krewetki smażone w Whisky

 

  • stołowa oliwy z oliwek, 1/2 szklanki Whisky, pieprz Cayenne, 1 łyżka stołowa grubej soli morskiej

Sposób przygotowania:

Krewetki smażone w Whisky
Krewetki umyć, osuszyć i usmażyć na maśle z oliwą pod przykryciem. Podgrzać Whisky ze szczyptą pieprzu Cayenne, przelać na krewetki i zapalić. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Dokładnie wymieszać i natychmiast podawać.

Tagi:

krewetki