Sposób przygotowania:
Krokiety z chleba tostowego - ser, salami, paprykaPrzygotowanie chleba:
Każdą kromkę należy rozwałkować wałkiem do ciasta. Jeśli skórka się kruszy, to należy ją uprzednio odciąć.
Przygotowanie składników:
Oba kolory papryki - pokroić w cienkie słupki.
Plastry sera i salami nie powinny być większe od kromki chleba. Jeśli są - to należy je przekroić na połowę.
Roladki:
Na każdej kromce rozwałkowanego chleba należy położyć po plasterku sera, salami i po słupku obu kolorów papryki.
Całość delikatnie zrolować.
Panierowanie:
Roladki obtoczyć w jajku połączonym z mlekiem, a następnie w bułce tartej.
Smażenie:
Roladki należy smażyć na rozgrzanym tłuszczu - z każdej strony, na złoty kolor.
Gotowe - odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki