Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Krokiety z chleba tostowego z parówkami i sezamem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne i szybkie roladki z chleba tostowego. Rewelacyjnie smakują gorące, prosto z patelni - jak również na zimno.

Krokiety z chleba tostowego z parówkami i sezamem

Składniki:

Krokiety z chleba tostowego z parówkami i sezamem

chleb tostowy

  • 6 kromek chleba tostowego
  • 6 plastrów żółtego sera
  • 6 plastrów pomidora
  • 3 parówki
  • 1 duże jajko + 3-4 łyżki mleka
  • bułka tarta + 2 łyżki sezamu
  • olej do głębokiego smażenia

Sposób przygotowania:

Krokiety z chleba tostowego z parówkami i sezamem
Od chleba odciąć skórki i rozwałkować każdą kromkę. Na kromkach położyć po plasterku: sera, 1/2 parówki i pomidora.

Chleb pozwijać w ruloniki. Każdą roladkę obtoczyć w jajku (rozmieszanym z mlekiem) oraz bułce tartej zmieszanej z sezamem (również boki).

Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony (do zarumienienia się).