Sposób przygotowania:
Krokiety z chleba tostowego z jagodami i serem
Ser biały rozcieram na gładko, dodaje jogurt naturalny i cukier i mieszam i ucieram tak długo aż cukier się rozpuści. Do gładkiego sera dodaję jagody, mieszam do połączenia się składników, odstawiam.
Każdą kromkę chleba tostowego rozwałkowuję wałkiem na cienki placuszek, nakładam porcję serka z jagodami i zwijam w rulonik (może nie dochodzić do końca i tak nie powinien się rozkleić ).
Na talerzyku rozkłócam jajko, a na drugi wsypuje bułkę tartą. Na patelni rozgrzewam olej. Każdy krokiecie obtaczam najpierw w jajku a później w bułce tartej, smażę na złoty kolor.
Usmażone krokieciki odsączam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Krokieciki smakują świetnie zarówno na ciepło, ale sprawdzą się też np. jako przekąska na pikniku ; )
Każdą kromkę chleba tostowego rozwałkowuję wałkiem na cienki placuszek, nakładam porcję serka z jagodami i zwijam w rulonik (może nie dochodzić do końca i tak nie powinien się rozkleić ).
Na talerzyku rozkłócam jajko, a na drugi wsypuje bułkę tartą. Na patelni rozgrzewam olej. Każdy krokiecie obtaczam najpierw w jajku a później w bułce tartej, smażę na złoty kolor.
Usmażone krokieciki odsączam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Krokieciki smakują świetnie zarówno na ciepło, ale sprawdzą się też np. jako przekąska na pikniku ; )
smokii
Dinah
Igraszki Losu
pozwala zaoszczędzić mnóstwo czasu więc czasami warto pójść na skróty :)
pozwala zaoszczędzić mnóstwo czasu