Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1239]

Krokiety z chleba tostowego z kremem czekoladowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 350
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna wersja roladek z chleba - tym razem w wersji na słodko. Dzieci i dorośli za nimi przepadają! Polecam!

Krokiety z chleba tostowego z kremem czekoladowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Krokiety z chleba tostowego z kremem czekoladowym

 

  • 10 kromek chleba tostowego
  • 10 łyżek kremu czekoladowego (u mnie z miodem i orzechami)

Do panierowania:

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Krokiety z chleba tostowego z kremem czekoladowym

Chleb:

Krokiety z chleba tostowego z kremem czekoladowym
Można uprzednio odciąć skórki - ja tego nie robiłam.

Każdą kromkę chleba należy rozwałkować, tak, aby nie rozwalała się przy zwijaniu.

Rolaki:

Krokiety z chleba tostowego z kremem czekoladowym
Należy uważać, aby krem nam nie wypływał.

Na każdej rozwałkowanej kromce należy rozsmarować po 1 łyżce kremu czekoladowego.
Całość delikatnie zwinąć.

Panierowanie:

Krokiety z chleba tostowego z kremem czekoladowym
Roladki należy dokłanie opanierować - w tym i boki.

Jajka roztrzepać z mlekiem.
Każdą roladkę dokładnie obtoczyć w jajku, a następnie bułce tartej połączonej z cukrem waniliowym.

Smażenie:

Krokiety z chleba tostowego z kremem czekoladowym
Roladki najlepoiej smakują smażone na maśle.

Krokieciki smażyć na rozgrzanym oleju - z każdej strony.
Gotowe roladki odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku kuchennym.