czekoladka145

czekoladka145

Szef Kuchni
[Przepisów: 80]

Krówka kawowa z karmelem orzechowym i kr

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Należy zrobić najlepiej 2 dni przed planowanym podaniem,wtedy zmiękną herbatniki i orzeszki,a smaki sie przegryzą.

Krówka kawowa z karmelem orzechowym i kr

Składniki:

Krówka kawowa z karmelem orzechowym i kr

 

  • Składniki krówki:

 

  • 3 duże paczki herbatników
  • 1 puszka masy krówkowej z orzechami
  • 1 paczuszka orzeszków solonych
  • 1 krem karpatkowy
  • 2 łyzeczki kawy nescaffe (przesianej)
  • 1 krem śmietankowy
  • 2 łyzeczki kawy mielonej - przesiane

Sposób przygotowania:

Krówka kawowa z karmelem orzechowym i kr
Przygotowanie:
Herbatniki rozłozyć na dnie blaszki i posmarować karmelem ,dość grubo i przyłozyć następną warstwę herbatników i znów karmel i posypać posiekane przeszki solone.
Krem karpatkowy błyskawiczny zrobić wg przepisu na opakowaniu i dodać kawę .Zmieszać dokładnie i wyłozyc na orzeszki.Wyrównać i ułozyć następną warstwę herbatników.

Krem śmietankowy zrobić wg przepisu (bez użycia margaryny)
i rozsmarować na herbatnikach,zrobić dekoracyjne wzorki i posypać kawą wg uznania
.Trzymać początkowo w lodówce!
Smacznego!!

Tagi:

kawa