Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Kruche rogaliki z marmoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Same żółtka utrzeć z cukrem pudrem i śmietaną. Mąkę wymieszać w misce z proszkiem do pieczenia, dodać stopione masło i dokładnie wymieszać.

Kruche rogaliki z marmoladą

Składniki:

Kruche rogaliki z marmoladą

 

  • 0,5 kg mąki
  • 300 g masła
  • 150 g cukier puder
  • 3 szt jaj
  • 6 łyżek śmietany
  • 1 aromat waniliowy
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  • 30 g marmolady

 

Sposób przygotowania:

Kruche rogaliki z marmoladą
Same żółtka utrzeć z cukrem pudrem i śmietaną. Mąkę wymieszać w misce z proszkiem do pieczenia, dodać stopione masło i dokładnie wymieszać.Wlać śmietanę utartą z żółtkami, ubitą pianę , aromat i wyrobić ciasto. Pozostawić w chłodnym miejscu na 1,5 godziny. Posypać stolnice mąką przełożyć, na stolnice ciasto i rozwałkować. pokroić w trójkąty. Na każdy trójkąt nałożyć marmoladę i zwijać, formując rogaliki. Rogaliki ułożyć na blaszce i piec w temp 170 stopni 20 min na złoty kolor. Po upieczeniu proponuje polac polewą bez polewy też są smaczne. Smacznego!:)