Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kruszon pomarańczowy

  • 1
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Umyte pomarańcze obrac ze skórki, zdejmując dokładnie białą warstwę. Obrane

Kruszon pomarańczowy

Składniki:

Kruszon pomarańczowy

 

  • 4 pomarańcze
  • 10 dag cukru
  • 1 butelka białego wytrawnego wina
  • kostki lodu

Sposób przygotowania:

Kruszon pomarańczowy
Umyte pomarańcze obrac ze skórki, zdejmując dokładnie białą warstwę. Obrane owoce pokroić w niezbyt grube ćwierć krążki a następnie włożyć do szklanej wazy i posypać cukrem. Pozostawić na kilka godzin. Przed podaniem włożyć do owoców kilka kostek lodu, a następnie wlać do wazy butelkę białego wina. Kruszon wymieszac i podawać nalany na kostki lodu do wysokich smukłych kielichów ze słomką do picia.

Tagi:

kruszon lody