agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Kulki czekoladowe w wiórkach.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne kuleczki i bardzo proste do wykonania. Nie trzeba wiele się na trudzić.

Kulki czekoladowe w wiórkach.

Składniki:

Kulki czekoladowe w wiórkach.

 

  • 5 paczek herbatników
  • 1 kostka margaryny
  • 1,5 szklanki tłuszczu
  • 4 łyżki kakao
  • 12 łyżek mleka
  • paczka wiórków kokosowych

 

 

Sposób przygotowania:

Kulki czekoladowe w wiórkach.
Herbatniki rozkruszyć na drobny proszek i zalać mlekiem. W garnku rozpuścić margarynę, do tego dodać cukier, kakao, lecz nie gotować. Połączyć z herbatnikami i zagnieść. Gdy masa będzie zimna formować małe kulki i każdą obtoczyć w wiórkach. Gotowe kulki włożyć do lodówki aby bardziej stwardniały. Można również obtaczać w startej białej czekoladzie czy pokruszonych orzechach.