eliza739

eliza739

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 308]

Kulki kokosowe w czekoladzie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kulki kokosowe w czekoladzie

Kulki kokosowe w czekoladzie

Składniki:

Kulki kokosowe w czekoladzie

 

  • 20 dag wiórek kokosowych
  • 2 tabliczki czekolady mlecznej
  • 7 dag cukru pudru
  • 7 dag masła
  • 100 ml śmietany kremówki

Sposób przygotowania:

Kulki kokosowe w czekoladzie
Wymieszać wiórki z cukrem pudrem. Wymieszać masło z kremówką. Podgrzewać na małym ogniu aż stopią się na jednolitą masę, którą wymieszać dokładnie z wiórkami i cukrem pudrem. Z masy ukształtować kulki, które następnie obtoczyć w czekoladzie (pokruszyć czekoladę i stopić w kąpieli wodnej).

Tagi:

czekolada