SUPERPRZEPIS

Kulki kokosowe z migdałkiem w środku

  • 9
  • jaNina
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10
Kulki kokosowe z migdałkiem w środku Więcej zdjęć (4)

Oto prosty przepis na pyszne, wilgotne kokosowe kulki z migdałkiem w środku w białej czekoladzie.

Składniki:

Kulki kokosowe z migdałkiem w środku

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kulki kokosowe z migdałkiem w środku
50 g kokosu prażymy na suchej patelni. W rondelku topimy masło, dodajemy 200 g kokosu i przesmażamy go krótko mieszając. Dolewamy mleko w takiej ilości, aż masa ładnie się zlepi (około 3/4 puszki w zależności od grubości wiórków). Po przestudzeniu masy formujemy niewielkie placuszki, wkładamy w środek po migdałku i zlepiamy kulki. Obtaczamy kulki w uprażonych wiórkach kokosowych.
Kulki kokosowe z migdałkiem w środku
50 gramów kokosu prażymy na suchej patelni.
Kulki kokosowe z migdałkiem w środku
W rondelku topimy masło, dodajemy 200 g kokosu i przesmażamy go krótko mieszając.
Kulki kokosowe z migdałkiem w środku
Po przestudzeniu masy formujemy niewielkie placuszki, wkładamy w środek po migdałku i zlepiamy kulki.

Tagi:

czekolada