gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 816]

Kulki serowo orzechowe w migdałach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Takie kuleczki serowe to bardzo dobry pomysł jako zakąska dla gości którą można zrobić wcześniej wstawić do lodówki a przed podaniem tylko je wyjąć i mamy gotowe.A goście będą na pewno zachwyceni.

Kulki serowo orzechowe w migdałach

Składniki:

Kulki serowo orzechowe w migdałach

 

  • serek topiony najlepiej czysty 10 dkg
  • serek śmietankowy kanapkowy 20 dkg
  • orzechy włoskie 3-4 łyżki
  • migdały całe ze skórką 10 dkg
  • pieprz czarny mielony
  • papryka słodka mielona 0,5 łyżeczki
  • natka pietruszki
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

Kulki serowo orzechowe w migdałach
Migdały całe ze skórką prażymy na suchej patelni studzimy siekamy . Paprykę mieloną dodajemy do posiekanych migdałów mieszamy.

Orzechy włoskie mielimy. Do miski dajemy serki, topiony i śmietankowy biały wsypujemy pieprz i orzechy mielone mieszamy na gładką masę.

Nabieramy łyżeczką porcję masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w migdałach.

Kulki układamy na półmisek i wbijamy w każdą kulkę wykałaczkę. Każdą kuleczkę ozdabiamy natką pietruszki Przed podaniem schłodzić w lodówce  

POLECAM!!!