Sposób przygotowania:
Małe kulki rybno-ziemniaczane
Flety z dorsza wkladamy do naczynia z wodą i odstawiamy na kilka godzin,wodę zmieniamy dwukrotnie.Nastepnie filety pluczemy,zalewamy ponownie zimną wodą i gotujemy przez 5-10 min.Ugotowane odcedzamy z wody i rozdrabniamy dlonią lub widelcem.Dodajemy pietruszkę,pokrojoną cebulkę,galke muszkatałową,sól i pieprz.Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie,ugotowane odcedzamy i dobrze ugniatamy.Lekko cieple ziemniaki łączymy z rybą .Formujemy małe kulki i obtaczamy je w mące.Na patelnię wlewamy dosc duża ilosć oleju i smażymy kulki do ladnego zarumienienia się z obu stron.Nadmiar tłuszczu odsączamy poprzez ulożenie kulek na papierze kuchennym.Podajemy na cieplo lub zimno z sosem i sałatką.Sos przygotujemy poprzez dokladne zmiksowanie fery z jogurtem i czosnkiem
modestep
anemon
Tit
Netka
anemon
Weronka
evita0007
Netka
Sarenka
Matos
Netka
No ten sos to ja sama wymysliłam do tych kulek:) Dziekuję za cenną uwagę:)