Sposób przygotowania:
Ryż na ciepło z botwinką
Cebulę i por kroimy drobno. Ząbki czosnku kroimy w plasterki. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce Koperek siekamy.
Botwinkę myjemy i drobno kroimy z łodyżkami jeżeli są już małe buraczki to ścieramy je na tarce. Gotujemy ryż al dente w osolonej wodzie.
Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy cebulę i czosnek podsmażamy. Do cebuli dodajemy marchewkę, por i botwinkę wlewamy połowę bulionu mieszamy i gotujemy chwilę. Doprawiamy solą i pieprzem. Jak warzywa bedą już miękkie dodajemy ryż mieszamy i chwilę podgrzewamy. Jeżeli trzeba to wlewamy jeszcze trochę bulionu. Do ryżu dodajemy posiekany koperek podajemy na ciepło.
Botwinkę myjemy i drobno kroimy z łodyżkami jeżeli są już małe buraczki to ścieramy je na tarce. Gotujemy ryż al dente w osolonej wodzie.
Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy cebulę i czosnek podsmażamy. Do cebuli dodajemy marchewkę, por i botwinkę wlewamy połowę bulionu mieszamy i gotujemy chwilę. Doprawiamy solą i pieprzem. Jak warzywa bedą już miękkie dodajemy ryż mieszamy i chwilę podgrzewamy. Jeżeli trzeba to wlewamy jeszcze trochę bulionu. Do ryżu dodajemy posiekany koperek podajemy na ciepło.
CORAL
gusia1000
gosia56
Dziękuję i tak też smakuje;)
ciasteczka
mocsłodkości