Sposób przygotowania:
Kulki serowo orzechowe w migdałach
Migdały całe ze skórką prażymy na suchej patelni studzimy siekamy . Paprykę mieloną dodajemy do posiekanych migdałów mieszamy.
Orzechy włoskie mielimy. Do miski dajemy serki, topiony i śmietankowy biały wsypujemy pieprz i orzechy mielone mieszamy na gładką masę.
Nabieramy łyżeczką porcję masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w migdałach.
Kulki układamy na półmisek i wbijamy w każdą kulkę wykałaczkę. Każdą kuleczkę ozdabiamy natką pietruszki Przed podaniem schłodzić w lodówce
POLECAM!!!
Orzechy włoskie mielimy. Do miski dajemy serki, topiony i śmietankowy biały wsypujemy pieprz i orzechy mielone mieszamy na gładką masę.
Nabieramy łyżeczką porcję masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w migdałach.
Kulki układamy na półmisek i wbijamy w każdą kulkę wykałaczkę. Każdą kuleczkę ozdabiamy natką pietruszki Przed podaniem schłodzić w lodówce
POLECAM!!!
gusia1000