Sposób przygotowania:
Kurczak z sezamem
Piersi z kurczaka umyć i pokroić na małe kawałki ok. 2 cm. Wrzucić na gorący tłuszcz. Dodać sezam, przyprawić jarzynką i wymieszać. Smażyć ok. 5 min. Przełożyć do miseczki.
Cebule obrać, pokroić na drobno i smażyć na tym samym tłuszczu aż zmięknie.
Do usmażonej cebuli dodać kurczaka, smażyć kilka minut, podsypać mąką i wymieszać. Zalać zimną wodą. Na niewielkim ogniu, ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą i pieprzem. Można dodać magii. Podawać z ryżem i ostrymi ogórkami chili.
Cebule obrać, pokroić na drobno i smażyć na tym samym tłuszczu aż zmięknie.
Do usmażonej cebuli dodać kurczaka, smażyć kilka minut, podsypać mąką i wymieszać. Zalać zimną wodą. Na niewielkim ogniu, ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą i pieprzem. Można dodać magii. Podawać z ryżem i ostrymi ogórkami chili.