Sposób przygotowania:
Kuskusowa sałatka z miętowym kurczakiem
Piersi kurczaka pokroić w średnią kostkę i marynować przez co najmniej 6 godzin w połączonych - occie balsamicznym, oliwie, miodzie, posiekanej mięcie i soli. Kuskus przygotować wg instrukcji na opakowaniu (umieścić w misce i zalać posoloną wodą tak aby jej poziom sięgał 1cm nad kuskusem). Ogórka i gruszkę pokroić w kostkę. Rukolę lub roszponkę posiekać drobno. Usmażyć kurczaka na patelni (specjalnie go nie odsączać z marynaty ale też nie wylewać jej w całości na patelnię, bo będzie się gotować a nie smażyć). Uwaga miód się karmelizuje, więc smażyć na średnim ogniu aby kurczak się nie spalił. Wszystkie składniki połączyć w misce. Pozostałość ze smażenia kurczaka na patelni zalać sokiem z pomarańczy i lekko odparować, następnie zalać powstałym sosem sałatkę. Ponownie wymieszać. Smacznego!