Sposób przygotowania:
Sałatka z kuskusem wg Joli
Do miseczki wsypać 100 ml kuskus (mam plastykową miarkę z Ikei), dolać tyle samo wrzącej wody, doprawić solą i zostawić pod przykryciem na 5 minut. Następnie powstałe bryłki rozdrobnić za pomocą widelca. Przesypać do szklanej miski. Pomidor pokroić w ósemki, usunąć pestki i pokroić w paski dodać do kaszki wraz z siekanym szczypiorkiem. Ogórki pokroić również w paski a oliwki w plasterki i dodać do sałatki, doprawić ewentualnie solą. Wsypać 2 łyżeczki kolorowych ziół do sałatek. Przygotować sos z 1 łyżeczki majonezu Winiary i 1 łyżki jogurtu naturalnego, wymieszać i dodać do sałatki, delikatnie połączyć składniki. Udekorować całymi oliwkami i dłuższymi kawałkami szczypiorku.