Ewelina.

Ewelina.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Latte macchiato wg Ewelina.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kawka bardzo ładnie się prezentuje i smakuje

Latte macchiato wg Ewelina.

Składniki:

Latte macchiato wg Ewelina.

 

  • 2 łyżeczki kawy mielonej
  • 1/4 szkl mleka
  • syrop karmelowy
  • posypka toffi

 

Sposób przygotowania:

Latte macchiato wg Ewelina.
Kawę zaparzamy w szklance dosłownie 1/3 szklanki zalewamy wodą. Następnie mleko należy dobrze schłodzić. Schłodzone mleko najlepiej od razu wyjęte z lodówki ubijamy ubijakiem do mleka . Do ubitego mleka wlewamy powoli zaparzoną kawę , oczywiście nie cała. Następnie dolewamy powoli syrop karmelowy i na wierch posypujemy posypką toffi lub inną. Kawka smakuje bardzo dobrze i bardzo ładnie też się prezentuje. Moi znajomi uwielbiają. SMACZNEGO !

Tagi:

kawa