lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Leczo z pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo smaczne wyszło użyłam do ryżu jako dodatek

Leczo z pieczarek Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Leczo z pieczarek

 

  • Pieczarki 500 gram
  • papryka 1 czerwona
  • papryka jedna żółta
  • sos pomidorowy Chilli cooking sauce- ze słodkim chilli 425 gram

Sposób przygotowania:

Leczo z pieczarek
Pieczarki umyłam ,usunęłam ogonki i pokroiłam w grubsze plastry . Na patelnie wlałam odrobinę oliwy z oliwek .Włożyłam pokrojone pieczarki nie doprawiałam je niczym . Paprykę czerwona i zółtą umyłam pokroiłam w paski i dodałam do pieczarek . Dusiłam pod pokrywka jakieś 40 minut aż papryka zrobiła się miękka. Dodałam sos chiński z chilli mieszałam jakieś z 15 minut i zostawiłam pod przykryciem jeszcze na 10 minut . Podawałam z ryżem
Leczo z pieczarek
Pieczarki dochodzą apryka jeszcze troche potrzebuje czasu
Leczo z pieczarek
Dodajemy sos Chiński powstanie fajny smaczek
Leczo z pieczarek
Leczo równirze mozna podac tylko z mięsem i sałatką tez bedzie smaczne

Tagi:

sosy leczo danie