halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Legumina

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna legumina na deserek.

Legumina

Składniki:

Legumina

 

  • jajka 8 sztuk
  • cukier 1 szklanka
  • śmietana30% 3 szklanki
  • wanilia 1 laska
  • konfitura wiśniowa 1 słoiczek
  • skórka otarta z cytryny 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Legumina
Żółtka oddzielić od białek. Następnie ucieramy z cukrem do białości, mieszamy ze śmietaną , dodać laskę wanilii.Podgrzewać cały czas mieszać ,aż masa zgęstnieje.Ostudzić masę ,.Ubić pianę z białek i wymieszać z masą.Przelać do formy .Pieczemy w piekarniku 10 -15 minut. Podawać z konfiturami wiśniowymi . posypać skórką z cytryny..

Tagi:

jajko jajka