graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

legumina piankowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

legumina jest puszysta i smaczna

legumina piankowa

Składniki:

legumina piankowa

 

  • 5 jajek
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1 kieliszek rumu
  • 0,5 szklanki płatków migdałowych
  • 0,5 szklanki powideł śliwkowych
  • tłuszcz do posmarowania formy

Sposób przygotowania:

legumina piankowa
żółtka utrzeć z cukrem na pusz,dodać następnie rum,i powidła i ucierać aż masa będzie jednolita i puszysta,białek z jajek ubić na sztywną pianę, ubitą pianę dodać do utartej masy z żółtek i delikatnie wymieszać,formę do pieczenia posmarować tłuszczem i wlać przygotowana masę,na wierch posypać płatkami migdałowymi,piec w piekarniku prze 30 minut w temp, 160 stopni,podajemy na gorąco leguminę

Tagi:

jajko jajka