Sposób przygotowania:
Lekka kolorowa sałatka z tuńczykiem
Sałatę porwać i przełożyć do miski, u mnie mieszanka sałat z warzywniaczka.
Ogórki obrać ze skórki i pokroić w plasterki, dodać do sałaty.
Pomidorki przekroić na połówki lub jak są większe to na ćwiartki.
Do warzyw dodać kawałki tuńczyka z puszki i wszystko lekko wymieszać. Następnie dodać osączone oliwki, zioła włoskie do smaku.
Całość skropić olejem i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Od razu podawać.
Ogórki obrać ze skórki i pokroić w plasterki, dodać do sałaty.
Pomidorki przekroić na połówki lub jak są większe to na ćwiartki.
Do warzyw dodać kawałki tuńczyka z puszki i wszystko lekko wymieszać. Następnie dodać osączone oliwki, zioła włoskie do smaku.
Całość skropić olejem i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Od razu podawać.