Sposób przygotowania:
Lekka sałata z jajkiem i sosem jogurtowym
Sałatę myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w dużą kostkę. Sałatę rwiemy na kawałki.Pomidory myjemy i kroimy w kawałki. Paprykę myjemy osuszamy i kroimy w paseczki. Ogórka kroimy w plasterki.
Składniki mieszamy z sobą.
Robimy sos. Mieszamy jogurt grecki z wyciśniętymi ząbkami czosnku. Solimy do smaku. Sos dodajemy do sałaty.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w dużą kostkę. Sałatę rwiemy na kawałki.Pomidory myjemy i kroimy w kawałki. Paprykę myjemy osuszamy i kroimy w paseczki. Ogórka kroimy w plasterki.
Składniki mieszamy z sobą.
Robimy sos. Mieszamy jogurt grecki z wyciśniętymi ząbkami czosnku. Solimy do smaku. Sos dodajemy do sałaty.