Sposób przygotowania:
Lekka sałatka z chia i kiełkami
Do miski wrzucić jogurt grecki, dodać przeciśnięty ząbek czosnku, dodać sól i pieprz, wsypać nasiona chia (szałwii hiszpańskiej), wymieszać i odstawić na 30 minut.
W między czasie opłukać i osuszyć szczypiorek, posiekać i wrzucić do miski. Ogórka obrać, pokroić w kostkę. Rzodkiewki umyć, odciąć końcówki, pokroić w kostkę. Warzywa wrzucić do miski.
Roszponkę umyć, osuszyć, dodać do miski, wrzucić także kiełki (użyłam rzodkiewki i brokuła), wymieszać delikatnie.
Podawać od razu.
W między czasie opłukać i osuszyć szczypiorek, posiekać i wrzucić do miski. Ogórka obrać, pokroić w kostkę. Rzodkiewki umyć, odciąć końcówki, pokroić w kostkę. Warzywa wrzucić do miski.
Roszponkę umyć, osuszyć, dodać do miski, wrzucić także kiełki (użyłam rzodkiewki i brokuła), wymieszać delikatnie.
Podawać od razu.