Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Sałatka z roszponką, mozzarellą i rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczna , lekka, kolorowa i zdrowa sałatka z mozarellą i świeżymi warzywami, skropiona olejem lnianym.

Sałatka z roszponką, mozzarellą i rzodkiewką

Składniki:

Sałatka z roszponką, mozzarellą i rzodkiewką

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z roszponką, mozzarellą i rzodkiewką
Liście roszponki dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykładamy na talerz, natomiast na niej układamy pokrojonego na kawałki pomidora.

Rzodkiewki oczyszczamy i kroimy w półplasterki, ser mozarella w grubą kostkę, czerwoną cebulę na kawałki. Układamy na talerzu.

Oprószamy całość pieprzem oraz solą i skrapiamy olejem lnianym.