Sposób przygotowania:
Sałatka z roszponką, kurczakiem i fasolką
Filet z kurczaka oczyszczamy i kroimy na kawałki. Posypujemy przyprawą do kurczaka, wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy około 5-6 minut. Fasolkę oczyszczamy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy.
Roszponkę myjemy, osuszamy i kładziemy na talerzu. Na niej układamy cząstki pomidora oraz ugotowaną fasolkę. Oprószamy pieprzem i solą, skrapiamy warzywa oliwą z oliwek.
Na koniec wykładamy usmażonego kurczaka.
Roszponkę myjemy, osuszamy i kładziemy na talerzu. Na niej układamy cząstki pomidora oraz ugotowaną fasolkę. Oprószamy pieprzem i solą, skrapiamy warzywa oliwą z oliwek.
Na koniec wykładamy usmażonego kurczaka.