Sposób przygotowania:
Lekki deser jogurtowo-ciasteczkowy
Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia.
Letnią galaretkę łączymy z 200 ml jogurtu naturalnego (mieszamy dokładnie) i przelewamy po równo do 3 szklanek.
Wstawiamy do lodówki. Ciastka drobno kruszymy. Gdy deser stężeje wyjmujemy go z lodówki i posypujemy pokruszonymi ciastkami (na 1 szklankę 2 łyżki).
Na pokruszone ciastka nakładamy jogurt naturalny i posypujemy resztą ciastek.
Deser przechowujemy w lodówce.
Letnią galaretkę łączymy z 200 ml jogurtu naturalnego (mieszamy dokładnie) i przelewamy po równo do 3 szklanek.
Wstawiamy do lodówki. Ciastka drobno kruszymy. Gdy deser stężeje wyjmujemy go z lodówki i posypujemy pokruszonymi ciastkami (na 1 szklankę 2 łyżki).
Na pokruszone ciastka nakładamy jogurt naturalny i posypujemy resztą ciastek.
Deser przechowujemy w lodówce.