agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Lekki sos miętowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sos do mięs, do wszelkiego rodzaju dań zimnych i na ciepło

Lekki sos miętowy

Składniki:

Lekki sos miętowy

 

  • 1 opakowanie jogurtu greckiego
  • 1 szklanka liści mięty
  • 1 czosnek
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Lekki sos miętowy
Należy przygotować niezbędne składniki na sos miętowy, Listki mięty bardzo dokładnie umyć pod bieżącą wodą i osuszyć na ściereczce. Przy pomocy noża do ziół posiekać drobno listki mięty. Czosnek obrać i przepuścić przez praskę do czosnku. Jogurt grecki przełożyć do miseczki i połączyć z miętą i czosnkiem i wymieszać dokładnie, dodać majonez , doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać i udekorować listkami świeżej mięty.