Sposób przygotowania:
Lekki twarożek śniadaniowy
Twaróg rozdrabniamy widelcem aż będzie gładki. Świeżego ogórka obieramy ze skórki i kroimy w bardzo drobną kostkę, tak samo jak świeżą paprykę. Listki bazylii drobno siekamy. Składniki zalewamy jogurtem naturalnym i śmietaną, a na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy. Jemy sam lub na kanapkach.
![Lekki twarożek śniadaniowy Lekki twarożek śniadaniowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/lekki-twarozek-sniadaniowy-219269.jpg)
![Lekki twarożek śniadaniowy Lekki twarożek śniadaniowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/lekki-twarozek-sniadaniowy-219270.jpg)
![Lekki twarożek śniadaniowy Lekki twarożek śniadaniowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/lekki-twarozek-sniadaniowy-219271.jpg)
![Lekki twarożek śniadaniowy Lekki twarożek śniadaniowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/lekki-twarozek-sniadaniowy-219272.jpg)