Sposób przygotowania:
Lemoniada arbuzowa
Owoce dokładnie myjemy. Z arbuza wydrążamy miąższ i usuwamy pestki. Przekładamy do wysokiego naczynia.
Wyciskamy sok z cytryny i wlewamy do owoców. Następnie dodajemy miód i całość dokładnie miksujemy. Do owoców wlewamy wodę mineralną.
Mieszamy i schładzamy w lodówce. Napój wlewamy do szklanek i podajemy z kostkami lodu.
Smacznego!
Wyciskamy sok z cytryny i wlewamy do owoców. Następnie dodajemy miód i całość dokładnie miksujemy. Do owoców wlewamy wodę mineralną.
Mieszamy i schładzamy w lodówce. Napój wlewamy do szklanek i podajemy z kostkami lodu.
Smacznego!
zbysiowa
Lemoniada wygląda kusząco :)
dayzi
Lemoniada wygląda kusząco :)[/quote
Owoce czyli arbuz i cytryna, dlatego liczba mnoga :)
zbysiowa
Rozumiem, ale podałaś jedną cytrynę w składnikach, w opisie masz "Wyciskamy sok z cytryny i wlewamy do owoców." :)
dayzi