Sposób przygotowania:
Leśny kopiec od Hamrocyka
Borówki i poziomki dokładnie umyć i osuszyć .Galaretkę fioletową rozpuścić według przepisu na opakowaniu.Borówki rozłożyć do salaterek i zalać do połowy galaretką . Rozpuścić drugą galaretkę , i gdy zastygnie pierwsza galaretka nałożyć poziomki i chłodną zastygającą czerwoną zalać do pełna pucharki.
gdy zastygnie górna galaretka deser jest gotowy do podania .Przed podaniem na parę sekund można włożyć do gorącej wody wtedy ładnie galaretka wysuwa się z salaterki a czasami wystarczy tylko lekko przejeczać nożykiem po brzegach salaterki
gdy zastygnie górna galaretka deser jest gotowy do podania .Przed podaniem na parę sekund można włożyć do gorącej wody wtedy ładnie galaretka wysuwa się z salaterki a czasami wystarczy tylko lekko przejeczać nożykiem po brzegach salaterki