Sposób przygotowania:
Liscie z czekolady - do dekoracji
Czekolade stopic. Liscie rozy umyc i osuszyc. Wybrac takie silne i z ogonkiem, ktory ulatwia odciaganie liscia z gotowej dekoracji. Malym pedzelkiem smarujemy dolna czesc liscia czekolada. Musimy go dosc grubo posmarowac.. szczegolnie wzdluz glownego nerwu, bo gdy jest cienka warstwa czekolady to listek taki latwo peka. Posmarowane listki ukladamy na folii aluminiowej zielona czescia na dol. Wkladamy do lodowki na dobra godzine. Przed odciagnieciem lisci musza byc bardzo dobrze zastygniete. Rece powinnismy miec chlodne..wrazie czego..schlodzic je w zimniej wodzie. Lapiemy listek za ogonek i ostroznie odciagamy prawdziwy lisc od czekoladowego.. ktory wyglada jak prawdziwy:)
pusieczek2@wp.pl
PaniTereska
Regina51
Agusia74
Glumanda
Moni008