Sposób przygotowania:
Łódeczki nadziewane
Cykorię opłukać, osączyć, podzielić na pojedyncze listki.
Z groszku odlać zalewę, osączyć groszek na sicie.
Mandarynkę obrać ze skórki, pokroić na cząstki.
Ogórki kiszone obrać i drobno posiekać.
Mandarynkę, ogórki, groszek, połączyć, dodać sól i pieprz.
Wymieszać składniki z majonezem.
Gotowym nadzieniem napełniać liście cykorii, układać na półmisku.
Z groszku odlać zalewę, osączyć groszek na sicie.
Mandarynkę obrać ze skórki, pokroić na cząstki.
Ogórki kiszone obrać i drobno posiekać.
Mandarynkę, ogórki, groszek, połączyć, dodać sól i pieprz.
Wymieszać składniki z majonezem.
Gotowym nadzieniem napełniać liście cykorii, układać na półmisku.