Sposób przygotowania:
Lody bananowe z czekoladą
Banany obrać i pokroić w plasterki. Przełożyć do pojemnika i zamrozić.
Następnie zamrożone banany wystawić na ok 15 minut z zamrażarki aby lekko odpuściły, dzięki temu będą lepiej się miksować. Przełożyć do rozdrabniacza, dodać odrobinę soku z cytryny i zmiksować na gładki krem. Dodać czekoladę startą na drobnych oczkach i wymieszać.
Od razu przełożyć do pucharków lub szklaneczek, dowolnie udekorować i podawać.
Jeśli wolimy aby lody były bardziej zmrożone należy po zmiksowaniu i wymieszaniu z czekoladą ponownie wstawić na trochę do zamrażarki.
Następnie zamrożone banany wystawić na ok 15 minut z zamrażarki aby lekko odpuściły, dzięki temu będą lepiej się miksować. Przełożyć do rozdrabniacza, dodać odrobinę soku z cytryny i zmiksować na gładki krem. Dodać czekoladę startą na drobnych oczkach i wymieszać.
Od razu przełożyć do pucharków lub szklaneczek, dowolnie udekorować i podawać.
Jeśli wolimy aby lody były bardziej zmrożone należy po zmiksowaniu i wymieszaniu z czekoladą ponownie wstawić na trochę do zamrażarki.