Sposób przygotowania:
Rustykalna tarta z owocami i czekoladąEtap 1
 
Masło przełożyć do miski. Dodać do niego jajko, cukier puder, sól i mąkę.
Etap 2
 
Szybko zagnieść gładkie ciasto, włożyć je do woreczka i odłożyć na ok. pół godziny do lodówki.
Etap 3
 
Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posypać kaszą.
Etap 4
 
Jabłko obrać, pozbawić gniazda nasiennego, pokroić na mniejsze kawałki, polać sokiem z cytryny. Czereśnie umyć, wypestkować. 
Truskawki umyć, odszypułkować, pokroić na mniejsze kawałki. 
Owoce wymieszać, rozłożyć na środku ciasta. Czekoladę grubo posiekać, rozłożyć na owocach.
Etap 5
 
Brzegi ciasta podwinąć do góry na owoce.
Etap 6
 
Tartę piec w 180 stopniach przez ok. 35 minut.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SylaUla
Alex_M
ciasteczka
Czekoladka 2