SUPERPRZEPIS

Rustykalna tarta z owocami i czekoladą

  • 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2
Rustykalna tarta z owocami i czekoladą

Rustykalna tarta to bardzo prosty i szybki w przygotowaniu deser. Z dodatkiem mieszanki owoców i białej czekolady smakuje wyśmienicie :)

Składniki:

Rustykalna tarta z owocami i czekoladą

 

Sposób przygotowania:

Rustykalna tarta z owocami i czekoladą

Etap 1

Rustykalna tarta z owocami i czekoladą
Przełożone do miski masło z dodatkiem jajka cukru soli i mąki.

Masło przełożyć do miski. Dodać do niego jajko, cukier puder, sól i mąkę.

Etap 2

Rustykalna tarta z owocami i czekoladą
Zagniecione gładkie ciasto włożone do foliowego woreczka.

Szybko zagnieść gładkie ciasto, włożyć je do woreczka i odłożyć na ok. pół godziny do lodówki.

Etap 3

Rustykalna tarta z owocami i czekoladą
Cienko rozwałkowane schłodzone ciasto ułożone na blasze.

Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posypać kaszą.

Etap 4

Rustykalna tarta z owocami i czekoladą
Wymieszane owoce i posiekana czekolada rozłożone na cieście.

Jabłko obrać, pozbawić gniazda nasiennego, pokroić na mniejsze kawałki, polać sokiem z cytryny. Czereśnie umyć, wypestkować.

Truskawki umyć, odszypułkować, pokroić na mniejsze kawałki.

Owoce wymieszać, rozłożyć na środku ciasta. Czekoladę grubo posiekać, rozłożyć na owocach.

Etap 5

Rustykalna tarta z owocami i czekoladą

Brzegi ciasta podwinąć do góry na owoce.

Etap 6

Rustykalna tarta z owocami i czekoladą

Tartę piec w 180 stopniach przez ok. 35 minut.


Tagi:

owoce ciasto