Sposób przygotowania:
Rustykalna tarta z owocami i czekoladąEtap 1

Masło przełożyć do miski. Dodać do niego jajko, cukier puder, sól i mąkę.
Etap 2

Szybko zagnieść gładkie ciasto, włożyć je do woreczka i odłożyć na ok. pół godziny do lodówki.
Etap 3

Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posypać kaszą.
Etap 4

Jabłko obrać, pozbawić gniazda nasiennego, pokroić na mniejsze kawałki, polać sokiem z cytryny. Czereśnie umyć, wypestkować.
Truskawki umyć, odszypułkować, pokroić na mniejsze kawałki.
Owoce wymieszać, rozłożyć na środku ciasta. Czekoladę grubo posiekać, rozłożyć na owocach.
Etap 5

Brzegi ciasta podwinąć do góry na owoce.
Etap 6

Tartę piec w 180 stopniach przez ok. 35 minut.
SylaUla
Alex_M
ciasteczka
Czekoladka 2