Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Jaglany krem z daktylami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszny krem jaglany słodzony daktylami i dojrzałym bananem. Pasuje do naleśników, kanapek lub może być deserem, wyjadany łyżeczką.

Jaglany krem z daktylami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jaglany krem z daktylami

 

Sposób przygotowania:

Jaglany krem z daktylami
Daktyle przepłukać, zalać wrzątkiem (200g) i odstawić. Gdy będą miękkie wodę odlać, daktyle wystudzić.

Kaszę przepłukać, przelać wrzątkiem, wrzucić do rondelka, wlać mleko i ugotować do miękkości. Do miękkiej kaszy dodać daktyle, banana przełamanego na pół i sok z cytryny. Zmiksować na krem.

Na koniec dodać kakao i jeszcze chwilę razem miksować. Przełożyć do miseczki, schłodzić w lodówce. 
Jaglany krem z daktylami
Daktyle przepłukać, zalać wrzątkiem (200 g) i odstawić. Gdy będą miękkie wodę odlać, daktyle wystudzić.
Jaglany krem z daktylami
Kaszę przepłukać, przelać wrzątkiem, wrzucić do rondelka, wlać mleko i ugotować do miękkości.
Jaglany krem z daktylami
Do miękkiej kaszy dodać daktyle, banana przełamanego na pół i sok z cytryny. Zmiksować na krem.
Jaglany krem z daktylami
Na koniec dodać kakao i jeszcze chwilę razem miksować.

Tagi:

deser