Sposób przygotowania:
Jaglany krem z daktylami
Daktyle przepłukać, zalać wrzątkiem (200g) i odstawić. Gdy będą miękkie wodę odlać, daktyle wystudzić.
Kaszę przepłukać, przelać wrzątkiem, wrzucić do rondelka, wlać mleko i ugotować do miękkości. Do miękkiej kaszy dodać daktyle, banana przełamanego na pół i sok z cytryny. Zmiksować na krem.
Na koniec dodać kakao i jeszcze chwilę razem miksować. Przełożyć do miseczki, schłodzić w lodówce.
Kaszę przepłukać, przelać wrzątkiem, wrzucić do rondelka, wlać mleko i ugotować do miękkości. Do miękkiej kaszy dodać daktyle, banana przełamanego na pół i sok z cytryny. Zmiksować na krem.
Na koniec dodać kakao i jeszcze chwilę razem miksować. Przełożyć do miseczki, schłodzić w lodówce.