Sposób przygotowania:
Lody pistacjowe na patyku w czekoladzie
🔘 Masa pistacjowa na lody: do kielicha z blendera wrzucić pistacje i dokładnie zmiksować, następnie dodać jogurt grecki i szpatułką silikonową delikatnie wymieszać na gładką, kremową masę.
🔘 Masę pistacjową za pomocą łyżki umieścić w formie silikonowej, włożyć patyczki i wygładzić. Teraz można wcisnąć kilka całych lub pokruszonych pistacji dekorując dodatkowo lody. Potem lody wstawić do zamrażarki na około 5 godzin, aż masa całkowicie stwardnie.
🔘 Następnie w gorącej kąpieli wodnej, roztopić czekoladę, dodać pokruszone pistacje, kilka kropel oleju kokosowego i wymieszać. Czekoladę przelać do wysokiego kubka, zanurzyć w niej wyjęte z zamrażarki lody i z powrotem wstawić na 20 minut do lodówki, aż polewa do konca stwardnie.
🔘 Masę pistacjową za pomocą łyżki umieścić w formie silikonowej, włożyć patyczki i wygładzić. Teraz można wcisnąć kilka całych lub pokruszonych pistacji dekorując dodatkowo lody. Potem lody wstawić do zamrażarki na około 5 godzin, aż masa całkowicie stwardnie.
🔘 Następnie w gorącej kąpieli wodnej, roztopić czekoladę, dodać pokruszone pistacje, kilka kropel oleju kokosowego i wymieszać. Czekoladę przelać do wysokiego kubka, zanurzyć w niej wyjęte z zamrażarki lody i z powrotem wstawić na 20 minut do lodówki, aż polewa do konca stwardnie.