Sposób przygotowania:
Domowe lody kokosowe
1. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy serek mascarpone i wiórki kokosowe, cały czas ubijamy dodając cukier puder do smaku.
2. Masę przekładamy do zamykanego pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika.
3. Masę lodową mrozimy aż będzie miała odpowiednią konsystencję od czasu do czasu mieszając, dzięki temu lody będą bardziej puszyste.
4. Gotowe lody podajemy i życzę smacznego.
2. Masę przekładamy do zamykanego pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika.
3. Masę lodową mrozimy aż będzie miała odpowiednią konsystencję od czasu do czasu mieszając, dzięki temu lody będą bardziej puszyste.
4. Gotowe lody podajemy i życzę smacznego.
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję :)