migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Lody bananowo-orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kolejna wersja pysznych domowych lodów na bazie bananów. Wystarczy do zamrożonych bananów dodać masło orzechowe. Masło orzechowe może być kremowe jak również z kawałkami orzechów, wszystko zależy jakie lubimy.

Lody bananowo-orzechowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Lody bananowo-orzechowe

 

Sposób przygotowania:

Lody bananowo-orzechowe
Banany obrać ze skórki i pokroić w grubsze plasterki. Przełożyć do pojemnika i zamrozić.

Przed robieniem lodów zamrożone banany wyjąć wcześniej z zamrażarki aby postały ok 20 minut w temperaturze pokojowej.

Potem przełożyć do rozdrabniacza. Dodać masło orzechowe, im więcej tym lody będą bardziej orzechowe. Całość zmiksować na gładką masę.

Przełożyć do pucharków lub wafelków i do razu podawać.
Lody bananowo-orzechowe
Banany obrać ze skórki i pokroić w grubsze plasterki. Przełożyć do pojemnika i zamrozić.
Lody bananowo-orzechowe
Potem przełożyć do rozdrabniacza. Dodać masło orzechowe, im więcej tym lody będą bardziej orzechowe.
Lody bananowo-orzechowe
Całość zmiksować na gładką masę. Przełożyć do pucharków lub wafelków i do razu podawać.

Tagi:

lody deser