Sposób przygotowania:
Lody bananowo-orzechowe
Banany obrać ze skórki i pokroić w grubsze plasterki. Przełożyć do pojemnika i zamrozić.
Przed robieniem lodów zamrożone banany wyjąć wcześniej z zamrażarki aby postały ok 20 minut w temperaturze pokojowej.
Potem przełożyć do rozdrabniacza. Dodać masło orzechowe, im więcej tym lody będą bardziej orzechowe. Całość zmiksować na gładką masę.
Przełożyć do pucharków lub wafelków i do razu podawać.
Przed robieniem lodów zamrożone banany wyjąć wcześniej z zamrażarki aby postały ok 20 minut w temperaturze pokojowej.
Potem przełożyć do rozdrabniacza. Dodać masło orzechowe, im więcej tym lody będą bardziej orzechowe. Całość zmiksować na gładką masę.
Przełożyć do pucharków lub wafelków i do razu podawać.