Sposób przygotowania:
Lody z miodem i whisky
Śmietanę ubijamy na sztywno pod koniec dodając stopniowo whisky. Żółtka ubijamy z miodem na puszystą masę ( mają podwoić swoją objętość ).
Do powstałego kogla mogla dodajemy stopniowo śmietanę z whisky i delikatnie za pomocą łyżki drewnianej łączymy składniki.
Tak przygotowaną masę przelewamy do pojemnika (zamykanego ) i wstawiamy go na minimum 3- 4 godzinny do zamrażalnika.
Uwagą aby lody były delikatniejsze masę należy co 30 minut wyjąć i wymieszać im częściej to zrobimy tym lody będą delikatniejsze.
Do powstałego kogla mogla dodajemy stopniowo śmietanę z whisky i delikatnie za pomocą łyżki drewnianej łączymy składniki.
Tak przygotowaną masę przelewamy do pojemnika (zamykanego ) i wstawiamy go na minimum 3- 4 godzinny do zamrażalnika.
Uwagą aby lody były delikatniejsze masę należy co 30 minut wyjąć i wymieszać im częściej to zrobimy tym lody będą delikatniejsze.
smokii
Igraszki Losu
smokii napisał(a):