moli

moli

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

Losos wedzony nadziewany .

  • 11
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Ta potrawa jest bardzo dobra na wielką uroczystość ...urodziny , imieniny i kolacja we dwoje ....

Losos wedzony nadziewany .

Składniki:

Losos wedzony nadziewany .

 

  • 250 g wędzonego łososia w cienkich plastrach
  • 150 g serka homogenizowanego ( albo twarogu )
  • 2 szt. serka topionego ( małe trójkąciki )
  • 1 mały pęczek szczypiorku
  • 1 -: - - : - koperku
  • 1 -: - - : - pietruszki
  • 1 łyżeczka chrzanu śmietankowego
  • sól, pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Losos wedzony nadziewany .
Serek homogenizowany ( albo tworog ) ,serek topiony i chrzan ucieramy na jednolita mase .Dodajemy drobno posiekana pietruszke , szczypiorek i koperek ( pare listkow zostawiamy do dekoracji ) i przyprawiamy do smaku sola ( ostroznie bo losos jest juz slony ) , pieprzem . Na desce wylozona folia ukladamy plastry lososia tak , zeby tworzyly prostokat .Kremem serowym smarujemy plastry lososia i ciasno zwijamy go , pomagajac sobie ta folia - jak cukierek . Wkladamy do lodowki . Przed podaniem mozemy go na krotko wlozyc do zamrazalnika to bedzie sie lepiej kroil w plastry okolo 1 - 2 cm grubosci .Ukladamy go na listkach zielonej salaty dekorujac koperkiem i plasterkami cytryny . Smacznego !!!