Sposób przygotowania:
Losos wedzony nadziewany .
Serek homogenizowany ( albo tworog ) ,serek topiony i chrzan ucieramy na jednolita mase .Dodajemy drobno posiekana pietruszke , szczypiorek i koperek ( pare listkow zostawiamy do dekoracji ) i przyprawiamy do smaku sola ( ostroznie bo losos jest juz slony ) , pieprzem . Na desce wylozona folia ukladamy plastry lososia tak , zeby tworzyly prostokat .Kremem serowym smarujemy plastry lososia i ciasno zwijamy go , pomagajac sobie ta folia - jak cukierek . Wkladamy do lodowki . Przed podaniem mozemy go na krotko wlozyc do zamrazalnika to bedzie sie lepiej kroil w plastry okolo 1 - 2 cm grubosci .Ukladamy go na listkach zielonej salaty dekorujac koperkiem i plasterkami cytryny . Smacznego !!!
moli
Co sie tyczy serkow to naturalnie male trojkaciki mialam na mysli , mozesz
sobie porcje zmniejszyc . Ja go robie tez tylko na niezwykle okazje .
moli
czlowiek ma ochote na cos " innego " . Ja go pierwszy raz zrobilam na moje
pozegnanie w pracy i tez wszystkim bardzo smakowalo . Dlatego dalam
go tutaj , zeby inni tez uzytek z tego przepisu mieli ...
kinga
A ja myślę,ze kiedyś go chętnie wypróbuje,gdyż bardzo lubię łososia:))
luna
pinecha
anullka7
kinga
Anulko wez pod uwage to,ze co nie którzy mieszkają za granicą i czasami klawiatury nie mają przystosowanej do polskiej pisowni:)
Mi osobiscie przepis podoba sie bardzo,a że drogi,no cóż,czasami mozna sobie pozwolic na rarytasy:)
mtm03
A kto powiedział że ten portal ma propagować tanie jedzenie? Ja łososia uwielbiam- w lodówce mam go prawie zawsze. A przepis znany mi i uwielbiany- z tym że ja zalewam roladki galaretą- jeszcze ciekawiej smakuje! A i podaje i połówkami brzoskwiń.
moli
dziekuje !!!
eli_555
robertjankopp